Nyhetsbrev nr 3, 2022

Publicerat 26 mars 2022

Jan Myrdal.

STYRELSEORDFÖRANDEN HAR ORDET

STYRELSEMÖTET 5 MARS
På initiativ från Per-Arne Skansen hade vi ett möte med Gun Kessles och Jan Myrdals stiftelse där även Anders Runebjer deltog. Vi delade information om respektive verksamhet och enades om att uppdatera den lista som gäller de föremål som finns i biblioteket och som ägs av stiftelsen. Vad gäller säkerheten i biblioteket är det en fråga som vi ständigt bevakar och hur den kan förbättras. Ett viktigt möte, vi kommer att hålla varandra informerade om olika aktiviteter som vi planerar.

Biblioteksboken kommer att vara färdig till bokmässan i september och kommer att få stor betydelse för biblioteket och sällskapet. Boken är ett initiativ av Lasse Diding som också finansierat bokprojektet. Vid genomgång av innehållet och bilderna kan jag lova att det kommer att bli en rik gåva för att sprida kunskap om vårt unika bibliotek. Vi kommer att kunna vara med vid bokmässan och sprida boken.

Förslaget till resa från medlemsmötet. Albanienresa i Jan Myrdals och Gun Kessles fotspår. Intresseanmälan sänds till BALTICTRAVELLER@inbox.lv. Datum för resan är 7:e juni till 11:e juni, kostnad 5540 kr plus DURRES, 500 kr per persontransfer betalas på plats. I resan ingår fyra nätter på centralt hotell i Tirana. Guidad tur i Tirana, guidad tur i Hodjas skyddsrum och guidad tur i bergen. Om man vill kan man förlänga resan med bad och sol efter vistelsen i Tirana, detta till en mindre kostnad. Resebyråns överskott tillfaller Jan Myrdalsällskapet.

Folket i Bild Bergslagen ger ut en bok, ”Vad folkets kultur är och kan vara”. Jan Myrdals bidrag i boken är, ”Ta tjuren vid hornen”. Boken kostar 175 kr, porto ingår. Beställning kan göras på over-stock-och-sten@telia.com

Biblioteksdag den 19:e juli, Jans födelsedag, har blivit till en tradition. Boka den dagen. Visning av film och bibliotek, bokförsäljning och spännande samtal utlovas.

MINNESDAG
Den 6:e augusti kl. 13.30 samling vid Säterbygdens församlings begravningsplats, där Gun Kessle och Jan Myrdal är gravsatta. Vi sätter upp en skylt som visar att Gun och Jan där är gravsatta. Vi inbjuder härmed vänner och medlemmar till samling för att hedra minnet av Gun Kessle och Jan Myrdal.

Inkommen ändring av Leninprisutdelningen som skulle ske 2 april, nu flyttad till 5 november. Sällskapet kommer i samband med prisutdelningen ha ett medlemsmöte liknande det vi hade förra året. Hoppas många medlemmar har möjlighet att närvara.

 STÄMMA
Myrdalsällskapet har stämma 2 april som planerat. Vi kommer att vara i Hugosalen på Hotell Gästis. Stämma kl. 13.00.

Glöm inte att betala medlemsavgiften det är den som håller sällskapet levande.

Goda vårdagar till er alla.

Arne Andersson
070-373 98 51
arne.andersson@janmyrdalsallskapet.se

Senast uppdaterad: april 21, 2022

Arkiv