Nyhetsbrev nr 2, 2024

Jan Myrdal.

Publicerat 2024-03-28

Ordföranden har ordet

Konflikterna i vår tid, brist, mänsklig oförmåga till fred, får människor att rysa, ändå solen, värmer och dagarna sträcker sej mot vår och sommar.

Hur få fatt i, gripa den tillvaro, den tid vi har oss tilldelad till något av värde?

Då är det så hoppfullt, att anlända till arbetsdagar och styrelsemöte i Jan Myrdal biblioteket.

Åtta stycken var vi som samlades, vi delade så mycket erfarenhet, om vilket jag visste, så lite. Och se, hur buskar i trädgården klipps ner, nu öppnar vi åter grindarna in till biblioteket på vid gavel. Gamla löv samlas och körs bort, träd ansas. Böcker lyfts ner från hyllor, damm torkas, ställs åter på sin plats, nu i en rengjord hylla, sådant arbete tar tid. På nästa våning, böcker sorteras, dubbletter av böcker läggs ut till försäljning. Förteckning över titlar finns här.

Kafferasterna inte att förglömma, livliga samtal om böcker och vad som händer i världen. Och hur vi skall sprida kunskap om biblioteket, och värva nya medlemmar. Så åter till arbetet fram till kvällens middagssamtal.

Känner hopp om mänsklig förmåga till en bättre värld när jag faller till sömn.

Styrelsemötet

Vi har sedan tidigare beslutat att alla medlemmar skall få möjlighet, att besöka och bo på biblioteket, en eller flera dagar, när så finns tid och plats. Skriv och berätta när det passar dej att komma till biblioteket. Arbetet i biblioteket går alltid först, helt i Jans anda. Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Årsstämma

Årets stämma närmar sej. Vi samlas på hotell Gästis den 20:e april kl. 13.00.

Glöm inte medlemsavgiften som ger dej rätt att rösta. Handlingar till stämman finns att ladda ner här.

Efter stämman föreläser Cecilia Cervin under rubriken: ”Personliga reflektioner kring de hemliga breven.”

Minnesdagen i Säter

Den 3:e augusti samlas vi vid Gun Kessle och Jan Myrdals begravningsplats i Gustafs, Säterbygdens församling. Så som tidigare med minnesord och musik. Återkommer med vidare information om minnesdagen.

Biblioteksdagen 19 juli

Glöm inte att planera in biblioteksdagen den 19:e juli. Vi kommer att ha olika visningar av biblioteket och föreläsningar. Vi återkommer med program.

Ha goda dagar!

 Jan Myrdalsällskapet
Arne Andersson
Norberg 2024-03-09

Senast uppdaterad: mars 28, 2024

Arkiv