Nyhetsbrev nr 5, 2023

Omslag boken "Biblioteket".

Publicerat 2023-06-21

Välkomna till årets biblioteksdag som kommer att bli något extra!

Styrelselsemötet den 10 juni ägnades främst åt planering av Biblioteksdagen i Varberg i juli och Minnesdagen i Gustafs i början av augusti, så detta nyhetsbrev har fokus på dessa aktiviteter.

Boksläpp på Snidaregatan 19 juli

Boken ”Biblioteket. Om Jan Myrdals och Gun Kessles samlingar” och Jan Myrdalsällskapet har blivit till ett. Vi startar boksläppet kl. 14.00 och avslutar kl. 17.00. Vi börjar med att sällskapet hälsar välkomna, presenterar biblioteksarbetet, dagens program och inbjuder till visningar av biblioteket. Så till boksläppet.

Vi överlämnar ordet till Lasse Diding och Per Nygren och ett antal av de medverkande författarna. Efter dessa presentationer av boken serveras kaffe och kaka. Även varmkorv kommer att finnas att tillgå för de hungriga.

Sedan blir det visning av biblioteket i olika grupper.

Vi hoppas att alla som är intresserade ansluter till detta boksläpp, det är inte bara riktat till medlemmar utan vi välkomnar en stor allmänhet.

Bokförsäljning

Från 19 juli kan du beställa Biblioteksboken via Ordhyttan (Per Nygren) till specialpriset 450 kr inklusive frakt. Sätt in summan på Bankgiro 5567-5045 eller betala med Swish till 073-822 19 22 och skicka samtidigt ett mejl till pernygren@outlook.com med ditt ärende, din adress och ditt mobiltelefonnummer.

Minnesdag i Gustafs 5 augusti

Den 5:e augusti samlas vi åter i Gustafs vid Gun och Jans begravningsplats, där sällskapet ordnat en minnesplatta i mässing för att underlätta för besökare att finna graven.

Vi samlas vid graven kl. 13.00. Därefter går vi till kapellet där Arne Andersson hälsar alla välkomna. På programmet:

Folkmusik av Kristin Kalmelid och Sonia Serra som spelar mellan talen.

Folket i bild i Bergslagen var Jan Myrdals sista avdelning där han medverkade. Jan var också med och startade Folket i bild i Sverige. P-O Tellander ordförande i Folket i bild Bergslagen får ordet.

Robert Modig från Jan Myrdalsällskapet får sedan ordet. Ytterligare talare kan komma att tillkomma.

Boken ”Biblioteket” kommer att finnas att köpa och boken ”Vad folkets kultur är och kan vara” utgiven av Folket i bild Bergslagen.

På kvällen blir det knytkalas i Norberg, hemma hos Arne Andersson och på söndagen gör vi en rundvandring i Norbergs historia med fokus på den stora strejken 1891-92. Det är c:a 6 mil från Gustafs till Norberg.

Förra årets minnesstund blev lyckad så vi söker återupprepa detta år med ett nytt innehåll. Alla ska känna sej välkomna.

Till alla som vill bli medlemmar, ni är varmt välkomna och ni som är medlemmar, ni har väl inte glömt att betala medlemsavgiften.

Önskar er alla goda sommardagar.

Jan Myrdalsällskapet
Arne Andersson
Norberg 2023-06-10

Senast uppdaterad: juni 21, 2023

Arkiv