Nyhetsbrev nr 4, 2024

Jan Myrdal.

Publicerat 2024-06-19

Ordföranden har ordet

 Styrelsemöte 2024-06-08. Sista styrelsemötet inför sommaren.

Vi är nu 190 medlemmar i sällskapet, värva gärna en till. Passa på att besöka vårt bibliotek om ni har vägarna förbi. Vår verksamhet vilar på våra medlemmar, det är vår styrka och vår svaghet, om inte medlemmarna finner det meningsfullt att stödja oss så finns vi inte, så är det. Vi har ett helt unikt bibliotek som måste vårdas, underhållas för nuet och för framtiden. Vi har en hel rad kompetenta medarbetare som lägger stor kraft och möda på detta arbete, detta helt utan ersättning, det visar på ett engagemang, värt att stödja.

För en tid sedan fick vi ett bidrag på tio tusen från en medlem, ett stort tack. Glädjen vid styrelsemötet var inte att ta miste på när vår kassör meddelade detta. Det måste sägas, även små månatliga bidrag har stor betydelse för sällskapet.

De två senaste numren av motortidningen ”Klassiker” (Alla tiders bilglädje)

Här kan man läsa om den Renault 4l som Jan och Gun körde till Indien med, tidningen gör ett stort reportage om resan och bilen som dom köpt. Lasse Diding har nu inköpt bilen och den står i bibliotekets trädgård att bese. Ett visst arbete återstår för att få den i körbart skick.

Arbetsdagar i biblioteket

Under våren hade vi ett antal arbetsdagar i biblioteket. Nu har vi nya arbetsdagar med början torsdagen den 26:e september och till söndagen den 29:e. Söndagen bjuder vi på en spännande föreläsning av Lennart Lundberg som föreläser om Kulturrevolutionen i Kina. Lennart är en av författarna till biblioteksboken, han har levt och verkat i Kina.

Biblioteksdagen 19 juli

Nu väntar biblioteksdagen den 19:e juli, som kommer att ägnas åt Jan Myrdal och musiken. Föreläsare Anders Mård. Vi kommer att få lyssna till musik. Boka denna dag redan nu.

Bokbord och visning av biblioteket.

Boken ”Vad bör göras”, översättning Bo-Göran Dalberg, med bidrag av Mariuzs Kalinowski och Jan Myrdal utgiven av Celanders förlag kommer finnas till försäljning.

Minnesdagen i Säter

Minnesdagen för Gun och Jan lördagen den 3:e augusti kl:13.00 vid begravningsplatsen i Gustafs församling i Säter. Ulf Nilsson kommer att medverka och tala om Moberg och Jan Myrdal.

På kvällen vid sextiden inbjuds alla till knytkalas med grillning i Norberg.

Kontakta Arne Andersson 070-3739851 för ytterligare information.

Söndag den 4:e augusti, kl: 11.00. Samling Malmgatan 16. Norberg ABF:s lokal till en rundtur i Norberg i den stora strejken 1891-92 som Norbergs befolkning gestaltade i Spelet om Norbergsstrejken.

Kl: 16.00 samlas vi i centrala Norberg i ABF:s lokal till en föreläsning. Föreläsare Ulf Nilsson från Mobergsällskapet med rubriken ”Mobergs många sidor”. Passa på att boka in denna föreläsning då vi nu får möjlighet att ta del av Ulf Nilssons rika kunskap om Vilhelm Moberg.

Kontaktperson:
Arne Andersson 070-3739851
Over-stock-och-sten@telia.com

Sökljuset i en tid av mörker, Goda sommardagar önskar er Jan Myrdalsällskapet.

Arne Andersson
Norberg 2024-06-16

Senast uppdaterad: juni 19, 2024

Arkiv