Nyhetsbrev nr 7, 2022

Jan Myrdal.

Publicerat 2022-08-02

Rapport från Biblioteksdagen i Varberg

Biblioteksdagen började med sol över Varberg, det kom att bli en skön dag i vår fina trädgård på Snidaregatan.
Först har vi styrelsemöte.
Vi är i dag 260 medlemmar, några fler än vid samma tid förra året. Nu har vi målet att nå 300 medlemmar, och om alla drar sitt strå till stacken kan vi nå det målet.
Om du inte är medlem bli det, avgiften är 250 kr. För studerande, arbetslösa och pensionärer 125 kr. Stödmedlemskap 500 kr. Om du inte betalt din medlemsavgift, gör det nu. Allt vilar på våra medlemmars insats, det får vi aldrig glömma.

Bokmässan i september
Vi kommer att vara med vid årets bokmässa i Göteborg alla dagarna. Vi har en plats vid hotell Gästis och Havannas monter, det tackar vi för. Biblioteksboken som utlovats kommer inte att hinna bli klar till bokmässan.
Vi kommer att ha ett urval av Jan Myrdals och Gun Kessles böcker till försäljning.

Biblioteket byggs ut
Vi inbjöd Lasse Diding till styrelsemötet gällande bibliotekets framtid. Tillbyggnad av biblioteket kommer nu att ske, cirka 200 kvadrat med tre gästrum och utställningsrum.
Lasse redogjorde för sin långsiktiga plan för biblioteksbyggnaden, ekonomin, och förhållandet till sällskapet. Ett möte som lovade gott för biblioteket och sällskapets framtid!

Biblioteksdagen 19 juli

Biblioteksdagen har nu blivit till en tradition. Jan önskade inte fira denna sin födelsedag utan önskade att vi uppmärksammade biblioteket och hans författarskap.
Vi startade som utlovat med Elisabeth Hallin som presenterade biblioteket. Därefter presenterade Magnus Johansson sällskapets nya webbsida.
Vi uppmärksammade Tommy Rydström som skänkt en tavla av Gun Kessle till Jan Myrdalsällskapet. Som tack utdelade vi ett diplom.
Robert Modig redogjorde för sällskapets kontakter med Kinas ambassad och den kommande utgåvan av Jan Myrdal och Gun Kessles bok Rapport från kinesisk by på kinesiska.
Cecilia Cervin talade om Gun Lauritzsons nyligen utgivna bok Byn som förändrade världen. Det blev ett samtal kring hur boken Rapport från kinesisk by kom att förändra bilden av Kina.
Så kom vi till en av dagens höjdpunkter – Emilias tårta och kaffe.
Därefter vidtog visning av bibliotekets olika våningar, så tände vi grillen, korvar grillades, samtal pågick till sena kvällen en lyckad tisdag den 19:e till Jans minne.
Ett tjugofemtal var vi, som samlades.
 
Goda sommardagar till er alla!
Jan Myrdalsällskapet
Arne Andersson

Senast uppdaterad: augusti 2, 2022

Arkiv