Biblioteksdag 19 juli i Varberg

Välkomna till Jan Myrdalbiblioteket på Snidaregatan 20 i Varberg för den årligen återkommande biblioteksdagen!

Vi startar dagen 13:00 i bibliotekets trädgård med flera olika presentationer, samt kaffe & tårta. Kl. 15:00 öppnar biblioteket för visning. Vi avslutar traditionsenligt med knytkalas i trädgården.

Program

Biblioteksdagen som blivit till en tradition, Jan önskade inte fira denna hans födelsedag utan önskade att vi uppmärksammade biblioteket och hans författarskap.
 
Vi startar dagen med Elisabeth Hallin som presenterar biblioteket.

Därefter presenterar Magnus Johansson vår nya Webbsida.

Vi uppmärksammar en gåva från konstnären Tommy Rydström till Jan Myrdalsällskapet.
 
Robert Modig berättar om våra kontakter med Kinas ambassad och den kommande utgåvan av Jan Myrdal och Gun Kessles bok Rapport från Kinesisk by.
 
 Cecilia Cervin har läst Gun Lauritssons bok Byn som förändrade världen. Samtal kring hur boken Rapport från Kinesisk by förändrade bilden av Kina. Vi har ett öppet samtal kring Gun Kessles och Jan Myrdals epokgörande arbete kring boken Rapport från Kinesisk by. Hur påverkade den oss och vad betyder den i dag?

Paus
Här kommer kaffe med tårta bakad av Emilia som var Jans vän och hjälpreda under hans boende i Varberg. 

Biblioteksvisning
Kl. 15.00 öppnas biblioteket för visning.
Visning av den rika samlingen affischer som finns i biblioteket. Benny Larsson visar och berättar om arbetet i arkivet. Möjlighet att se och bekanta sig med Gun Kessles konst och samlade föremål. Styrelsens medlemmar kommer att finnas i bibliotekets olika rum och delge sin information. Dagen avslutas med knytkalas i trädgården där vi tänder upp grillen.

Senast uppdaterad: juli 12, 2022

Arkiv