Styrelsemöte 5 juni

Arne Andersson rapporterar från styrelsemötet 5 juni, som glädjande nog kunde hållas på plats i Jan Myrdalbiblioteket. Alla hälsas återigen varmt välkomna till Varberg söndag 18 juli för årsstämma och minnesdag för Jan Myrdal!

Styrelsemöte 2021-06-05

Styrelsemötet på biblioteket i Varberg. Härligt!

Majoriteten av styrelsen kunde denna gång närvara, övriga deltog via nätet. Stor lättnad att smittspridningen minskar och att vaccineringen börjat nå så många. Som bekant går mycket förlorat när man tvingas ha möte digitalt.

Helgens möte avhandlade verksamhetsberättelsen som visade sig vara mer omfattande än förväntat i dessa begränsningstider. Vi kan känna oss stolta. Vi har gjort vad vi har förmått efter förutsättningarna. Förberedelser för stämman och Jan Myrdals minnesdag fyllde i stort sett resten av mötet.

Till hösten hoppas vi kunna återuppta föreläsningar och seminarier. Flera förslag till föreläsare finns. Ett problem som sällskapet inte kan bortse ifrån är arvodeskostnaderna för flera av deltagarna. Flera har valt att ställa upp utan arvode. Med detta sagt är frågan om ekonomin ständigt närvarande.

Sällskapet har införskaffat restlager med böcker som nu finns till försäljning:
”Ett andra anstånd” från Norstedts och ”Medvetandet gör oss ansvariga”, ett stort och väsentligt urval av Jans skriftställningar under femtio år från Murbruk förlag. Bägge finns till försäljning för 100 kronor.

Till 150-årsminnet av Pariskommunen vill vi påminna om boken ”När gatan tog mediemakt”. Årsbok för Arbetarrörelsens kulturhistoriska sällskap. En unik sammanställning av bilder från Pariskommunens med text av Jan Myrdal. Boken finns att köpa för 200 kr.

 

STÄMMA OCH MINNESDAG 18 juli

11.00 Sällskapets årsstämma startar i Jan Myrdalbibliotekets trädgård på Snidaregatan 20 i Varberg.
14.00 Minnesdagen för Jan Myrdal startar.

Denna högtidlighet har en lång talarlista.

Vid ankomst bjuds alla på ett glas vin. Halvvägs i talarlistan gör vi paus för kaffe och tårta och ytterligare ett glas vin till de som önskar. Sedan fortsätter programmet.

Till kvällen tänder vi grillen och inbjuder till knytkalas och visning av biblioteket. Under hela dagen finns bokbord för inköp av böcker och bilder från Jan Myrdals produktion.

Välkomna till stämma och minnesdag för Jan Myrdal!

För Jan Myrdalsällskapet

Arne Andersson
070-373 98 51
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.