Årsstämma i Varberg 19 september

Styrelseordförande Arne Andersson rapporterar från bokdag och födelsedagsfirande 19 juli, samt informerar närmare om årsstämman i Varberg 19 september.

unnamed

Bokdag och firande av Jan Myrdals 93-årsdag 19:e juli

Efter styrelsemöte samlades vi kl. 14.00 i bibliotekets trädgård, solsken, bokbord. Sittplatser fördelades för lämpligt avstånd. Ett 20-tal gäster hälsades välkomna till bokdag och Jans 93-årsdag. Därefter presenterade Per-Arne Skansen boken ”Den vanartige Jan Myrdal” som behandlar ett 75-årigt författarskap, med tal från alla deltagare vid seminariet våren 2019.

Lasse Diding berättade om biblioteksboken som snart kommer att finnas tillgänglig. Det blir ett praktverk på omkring 600 sidor med ett rikt bildmaterial och texter från skribenter som spänner över olika intresse- och ämnesområden i biblioteket. Så gick ordet till Jan Myrdal som hade ett inledande samtal kring temat relationer utifrån ”Maj - en kärlek” och ”Ett andra anstånd”.

Därefter gratulerades födelsedagsbarnet. Blommor och presenter mottogs, sång och hurrarop vidtog. Så serverades kaffe, snittar och Emilias (Jans hemhjälp) nybakade tårta avnjöts. Under tiden pågick bokförsäljning och samtal.

Så gick vi över till frågestund kring Jans författarskap. Frågor och teman av vitt skilda slag, om böcker, och ställningstaganden i olika politiska frågor avhandlades. Samtalet och frågorna visade återigen bredden i Jans arbete.

Flera medlemmar hörde av sig och meddelade att de inte kunde närvara och resa på grund av smittorisken, men framförde sina gratulationer och lyckönskningar till Jan och sällskapet. Dagen avslutades med knytkalas i trädgården, där vi samlades kring grillen och fortsatte samtalen. En lyckad dag, trots tidens prövningar.

Nu ser vi fram emot vår stämma i Varberg den 19:e september. Vi kommer att vara i Hugo Gerlachsalen på Hotell Gästis kl. 14.00. En rymlig lokal med två ingångar, där vi kan sprida sittplatserna för att minimera smittrisken. Alla som kommer att närvara vid stämman skall anmäla sitt deltagande till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. minst en vecka före stämman.

Ni skall känna er varmt välkomna till stämman.

God sommar

Arne Andersson

070-373 98 51
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.