Världens längsta bokbord

Sällskapets ordförande Arne Andersson rapporterar från vår medverkan på ”Världens längsta bokbord” på Drottninggatan i Stockholm 20 augusti.

Norberg 2017-08-23.

Drottninggatan i Stockholm är platsen för ”Världens längsta bokbord”. Vi var där, söndagen den 20:e augusti. På plats vid tiotiden, placerade bland övriga litterära sällskap. Vi ställde vård bord på anvisad plats vid centralbadet och författarförbundets hus, bästa tänkbara placering. Himmelen klarblå och humöret på topp. Jannika och jag bar och fyllde bordet med böcker. Kl. 11.00 var starttiden men efter ett par timmar kom Jan Lionel Sellberg för att bistå, samtidigt kom en regnskur. Vi fick täcka bordet med plast, när regnet passerat visade det sej att vår banderoll blivit lite våt, jag sökte torka och upptäckte att texten färgade av sej, inte bra. klockan sex avslutades dagen, vi packade samman och summerade.

Många var besökarna, som kom för att titta på böcker, samtala om Jan och sällskapet, nyfikenheten på biblioteket är stor. Visst kom det några kritiker, fler var beundrarna av allt det arbete som gjorts och görs på ideell basis. Många vänner och medlemmar i sällskapet tittade förbi, och solen kom åter. Slutligen tror jag mej kunna säga att vi ökade intresset för biblioteket och Jans författarskap. En liten knuff framåt för sällskapet genom vår medverkan, blev resultatet.

Arne Andersson

Relaterade artiklar (efter tagg)