Prisutdelning och stämma i Varberg 13 april 2013

Börja planera för festhelgen i vår redan nu

 
Jan Myrdalsällskapets fest som alltmer börjar bli en manifestation inträffar nästa år andra veckohelgen i april. Då samlas sällskapets medlemmar och andra intresserade till prisutdelning i Varberg. Och medlemmarna utövar sin bestämmanderätt på årsstämman.

Den som vill vara med kan börja planera nu, och kanske göra en beställning på Hotell Gästis snart. Festdeltagarna har hittills ökat i antal varje år sedan den första prisfesten 2009.

Ökningen har varit så stor att alla inte fått plats på Hotell Gästis där kvällens prisfest hållits. Men kanske Gästis nya annex, Hotell Havanna i Varberg, hinner bli klart. Där lär utrymmena vara större.

Bland det ökande antalet festdeltagare brukar finnas tidigare års pristagare. Även de brukar uppskatta samvaron och den goda stämningen.

Många kommer redan på fredagen och träffas för samvaro. På lördagen blir det prisfest, kanske i Varbergs teater som de gångna två åren, när mottagarna av Jan Myrdals stora pris - Leninpriset och Jan Myrdals lilla pris - Robespierrepriset får sina priser på 100.000 respektive 10.000 kr.

En del är med bara på lördagen, men andra stannar till söndagen. Hittills har buss avgått från Skeppsbron i Stockholm nedanför slottet på fredagsmiddagen och återkommit på söndagseftermiddagen. Där har stämningen varit lika god som i Varberg.

Den abonnerade bussen kan plocka upp folk på vägen, men de måste naturligtvis anmäla detta i förväg. Festdeltagare från annat håll brukar ta sig till Varberg på egen hand.

Än är alla detaljer - till exempel kostnaderna - inte fastställda, men det går bra att göra föranmälningar per mejl till

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.